IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
1062 Budapest, Andrássy út 100.
Tel.: +36 1 312 2213 - E-mail: info@ifka.hu

Ipari kitekintés: Harc a legtehetségesebb fiatalokért

Logisztika
2018. 07. 05.
A logisztikai ipar számára létfontosságú annak biztosítása, hogy alkalmazottai rendelkezzenek minden tudással és képességgel a folyamatosan növekvő komplexitású és kifinomultságú világ kihívásainak való megfeleléshez
Ipari kitekintés: Harc a legtehetségesebb fiatalokért

 

A logisztikai ipar számára létfontosságú annak biztosítása, hogy alkalmazottai rendelkezzenek minden tudással és képességgel a folyamatosan növekvő komplexitású és kifinomultságú világ kihívásainak való megfeleléshez, mondja Rob Fisher (képünkön), az IMHX 2019 (Nagy-Britannia legnagyobb intralogisztikai kiállítása és vására) vásárigazgatója.

Mivel az össze iparvállalat egyre fokozottabban koncentrál az ellátási láncára, szükségszerű, hogy a logisztikai szektor harcoljon a legtehetségesebb fiatalokért.

Napjainkban a modern, technológia-vezérelt és intellektuálisan is izgalmas logisztikai és ellátási lánc szektor nagy ívű karrier lehetőségét kínálja. Ugyanakkor tudáshiány van a piacon, amelyet meg kell szüntetni, ha Nagy-Britannia gazdasága továbbra is sikeresen akar fejlődni.

A Barclays Corporate Banking és a More Stephens által kiadott 2017-es UK Logisztikai Bizalmi Index kimutatta, hogy láthatóan az árnyomást követően rögtön képzett munkaerő hánya és a megfelelő emberek biztosításának nehézsége következik a logisztikai ipar problémái között.

Ugyanakkor, amíg az széles körben ismert, hogy a logisztikai és ellátási lánc operátorai növekvő tudás- és álláshiánnyal küzdenek, a figyelem a kézi és kevéssé képzett munkaerő hiányára irányult, pedig a szektorba érkező, magas színvonalú technológiai tudással rendelkező fiatalok alacsony száma sokkal komolyabb kihívást jelent.

Az tény, hogy az ellátási lánc menedzsment a szokásos, palettázott termékkiszállítást is magában foglaló relatíve egyenes vonalú gyakorlatból átalakult valamilyen féle tudománnyá, amelyben a vevői igény az áruk folyamatosan csökkenő átfutási idejű kiszállítását jelenti. Ennek eredményeképpen a közeljövő ellátási lánc vezetőinek magas színvonalú tudással kell rendelkezniük többek között az automatizálásról, a célra szállításról, a városi disztribúcióról, a Big Data és IoT kezeléséről egy egyre jobban összekapcsolt világban.

Kétségtelen, hogy hogy ezen kívül menet közben folyamatosan meg kell küzdeniük a „játékszabály-változtatókkal”, amelyek a képet olyan irányba képesek fordítani, amelyet senki nem láthat előre – mint ahogy az internetes kereskedelem robbanásszerű elterjedésével is történt.

Természetesen, a digitális világban felnőtt, mai fiatal logisztikai menedzsereknek természetes a technológia és használata. A közelmúltban az IMHX szervezett egy vitafórumot, amelyen Nagy-Britannia vezető áruházláncainak és logisztikai szolgáltatóinak – köztük a Primark, a Morissons, a Lidl, az XPO Logistics és a Wincanton - fiatal ellátási lánc menedzserei vettek részt. Ezen egyértelműen jelentkezett az a pozitív hozzáállás, amit a fiatal szakemberek hoznak az ellátási lánc menedzsmentbe, és hogy mennyire elkötelezettek a legújabb technológiák bevezetésére a vállalatuk működésének javítása érdekében.

Legnagyobb brit logisztikai és ellátási lánceseményként az IMHX 2019 is részt vesz az üzenet közvetítésében az iskolát befejezőknek és diplomásoknak, hogy az ellátási lánc menedzsmentben érdemes karrierlehetőséget látniuk, és oda pályázniuk. Egy dedikált Képesség Zóna a következő évi eseményen különleges lehetőséget kínál a fiatal szakembereknek, hogy számos olyan interaktív rendezvényen vegyenek részt, amelyek bemutatják a logisztika által kínált különböző karrierlehetőségeket.

A Big Bang Near Me és a Think Logistics szervezésében, valamint jó néhány piaci kulcsszereplő, köztük a CILT, a NOVUS és a Bis Henderson Academy támogatásával megvalósuló IMHX 2019 Képesség Zóna hidat teremt a karrierlehetőséget kereső fiatalok és a szakmát előrevinni képes, tehetséges embereket kereső logisztikai vállalatok között.

Minden egyes, az iparban dolgozó ember felelőssége a jövő potenciális vezetőinek képzése annak érdekében, hogy a logisztikai szektor rendelkezzen a folyamatosan növekvő komplexitású és kifinomultságú világ kihívásainak való megfeleléshez szükséges képességekkel.

Forrás: Logistics Business

    

További hírek

Új optikai figyelmeztető rendszerrel bővült a Linde biztonsági berendezések portfóliója
Logisztika
Új optikai figyelmeztető rendszerrel bővült a Linde biztonsági berendezések portfóliója
2018. 07. 04.

A Linde Anyagmozgatás „Linde TruckSpot” néven újraalkotta az optikai figyelmeztető rendszerét.

Kiosztották az Európai Logisztikai Szövetség díjait
Logisztika
Kiosztották az Európai Logisztikai Szövetség díjait
2018. 06. 27.

Az Európai Logisztikai Szövetség (ELA) 2018. június 7-én tartotta meg az Év projektje és az Év szakembere díjak átadó ünnepségét Brüsszelben.

Nemzetközi partnertalálkozó és PAG ülés Milánóban 2018. június 18-19-én
Logisztika
Nemzetközi partnertalálkozó és PAG ülés Milánóban 2018. június 18-19-én
2018. 06. 25.

A ChemMultimodal projekt partnerei Milánóban találkoztak a soros projekttalálkozóra és Ismeretterjesztő konferenciára

A Logility képzési formája támogatja az Ellátási Lánc tudást
Logisztika
A Logility képzési formája támogatja az Ellátási Lánc tudást
2018. 05. 03.

Az ellátási lánc optimálásával foglalkozó Logility elindította a „Logility Egyetem” képzési programot annak érdekében, hogy robusztus, termék-specifikus tananyagot biztosíthasson vevőinek és partnereinek.

Egy Raktár-biztonsági rendszer szállító nyerte az MHI Innovációs Díját
Logisztika
Egy Raktár-biztonsági rendszer szállító nyerte az MHI Innovációs Díját
2018. 04. 27.

A raktár-biztonsági specialista ELOKON egy újabb fontos elismerést szerzett – az elmúlt néhány hónapban már a harmadikat – ezúttal az ELOShield közelség érzékelő rendszerükért.

A logisztika napja 2018. április 19.
Logisztika
A logisztika napja 2018. április 19.
2018. 04. 11.

A logisztika és ellátási lánc menedzsment sokkal több, mint csak szállítás, raktározás vagy átrakodás

Aktuális projektjeink
CHEM MULTIMODAL

A multimodális szállítás népszerűsítése a vegyipari logisztikában.

KÖZÉPTÁVÚ LOGISZTIKAI STRATÉGIA

A középtávú logisztikai stratégia előkészítése 2011-ben vette kezdetét.

Szolgáltatásaink
  • Képzés
  • Pályázati partnerség
  • Tanácsadás
  • Tudománykommunikáció
  • K+F tevékenység
Lépjen velünk kapcsolatba